Goed doel in de kijker: Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen

De armoedecyclus doorbreken via onderwijs

Geen enkel kind zou op straat moeten opgroeien

Stelt u zich eens voor dat u met minder dan 1,50 € per dag uw familie moet onderhouden …
Dat is de situatie waarin de meeste kinderen zijn opgegroeid die door Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen worden geholpen.

Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen, een Stichting van Openbaar Nut, biedt middelbaar onderwijs en een beroepsvorming aan meer dan 20.000 kinderen die in extreme armoede leefden in sloppenwijken of op het platteland van de Filippijnen, Mexico, Guatemala, Brazilië, Honduras en Tanzania. Naast onderwijs, krijgen deze kinderen ook een veilige plek om te wonen, drie gezonde maaltijden per dag en zo nodig medische hulp. Meer dan 150.000 kinderen zijn sinds 50 jaar afgestudeerd in de scholen van Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen.

Kinderarmoede

Kinderen die in extreme armoede opgroeien hebben slechts één doel voor ogen: overleven, dag na dag. Zij kunnen niet dromen, noch plannen maken voor een betere toekomst. Overleven in extreme armoede vraagt veel doorzettingsvermogen, vindingrijkheid en moed. Honger is alomtegenwoordig. Ziekte of een ongeluk zijn een ware catastrofe. Het dak herstellen, kleren kopen, meubels, schriften en schrijfgerief om naar school te gaan… zijn een grote investering.

Een veelzijdige aanpak

Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen biedt een structurele oplossing voor het probleem van kinderarmoede. De kinderen krijgen kwalitatief goed en volledig erkend middelbaar onderwijs alsook een beroepsvorming die aansluit bij de behoeften van de lokale arbeidsmarkt.

Een veilige woonplaats en een evenwichtige voeding zijn onontbeerlijk om met succes te kunnen studeren. De kinderen, die niet meer moeten vrezen voor hun veiligheid en die geen honger lijden, kunnen zich ten volle op hun studies concentreren.

Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen geeft kinderen die in extreme armoede geleefd hebben de kans om meteen na hun middelbaar en beroepsonderwijs een goede baan te vinden.

Zelfvertrouwen om in het leven te slagen

Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen hecht, samen met de Zusters van Maria die de Werelddorpen ter plaatse beheren, veel belang aan de herwaardering van elk kind afzonderlijk via buitenschoolse activiteiten zoals sport en cultuur. Door deel te nemen aan sportieve en culturele schoolwedstrijden beseffen de kinderen dat ook zij, net als andere kinderen die geen armoede gekend hebben, toch iets groots kunnen bereiken! Dit besef geeft hen het zelfvertrouwen dat zij nodig hebben om in het leven te kunnen slagen!

Hoe kan jij helpen?

Met €20 kan Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen gedurende één week voor alle kosten instaan voor één kind: voeding, onderdak, middelbare en beroepsvorming. Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen wordt uitsluitend gefinancierd met giften van particulieren.

Meer info? https://www.werelddorpenvoorkinderen.be/

Wil je Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen op een leuke manier steunen? Schenk hen een Goodgift en help de kinderen uit extreme armoede.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *