Goed doel in de kijker: vzw De Reuzetuin

“Wij dromen van een thuis voor ouderen met een beperking in het hartje van Arendonk. Waarbij de tuin een ontmoetingsplaats wordt voor buurtbewoners” – Evi, mede-oprichter

Een jonge Arendonkse vzw

De Reuzetuin, een groene oase in het centrum van Arendonk. Na jaren van verwaarlozing heeft een groep enthousiaste vrijwilligers zich voorgenomen om deze locatie opnieuw leven in te blazen en te voorzien van een nieuw doel. Vzw De Reuzetuin (sinds juli 2019) is een jonge Arendonkse vzw die in samenwerking met Talander vzw een bestaand pand, gelegen te Hovestraat 54, wil renoveren tot een thuis voor mensen met een beperking.

Dit huis zal enerzijds het begeleidersgezin huisvesten, als ook de gemeenschappelijke ruimten (keuken, therapieruimte, wasruimte, …) omvatten. In een finale fase zullen er een vijftal serviceflats gebouwd worden voor mensen met een beperking op leeftijd. Deze flats bieden hen de mogelijkheid een zelfstandig leven te leiden, maar met de nodige ondersteuning vanuit het hoofdgebouw.

De Reuzetuin als ontmoetingsplaats voor buurtbewoners

Ook de tuin (circa 3500m²) van het complex zal een belangrijke functie vervullen. Deze zal het werkgebied vormen voor de bewoners van het woonzorgcentrum. Ook zullen we onze tuin op geregelde tijdstippen openstellen voor de buurtbewoners en deze zo inrichten dat het een plek is waar sociale, culturele en ecologisch bewustmakende activiteiten georganiseerd kunnen worden. Zo willen wij met de Reuzetuin een ontmoetingsplaats creëren, in het groen, waarbij mensen met een beperking deel uitmaken van de buurt. Zo organiseerden we reeds een succesvolle biomarkt, een tentoonstelling en verschillende speelmomenten in De Reuzetuin.

Waarom uw Goodgift ons zo helpt!

Als jonge vzw zijn wij volledig afhankelijk van vrije giften en zijn wij dan ook enorm blij met alle kleine beetjes. Elke gift, groot of klein helpt ons verder. Samen met u kunnen wij onze droom realiseren. In een eerste fase willen we de tuin bruikbaar maken. Denk maar aan de aankoop van inheemse bomen en struiken en picknicktafels.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *