Goed doel in de kijker: Goudhaantjes vzw

Wat laat jouw fonkelen? 

Vzw Goudhaantjes moedigt kinderen met een ernstige beperking of ziekte (onze Goudhaantjes) aan om hun persoonlijke talenten te vinden. Gezinnen met een Goudhaantje kunnen samen deelnemen aan gezinsdagen die draaien rond talentontwikkeling. 

Goudhaantjes en hun gezin leren door een talentenbril kijken 

Goudhaantjes zijn dus niet alleen veelbelovende topsporters of succesvolle ondernemers, maar evengoed kinderen die door hun ziekte of beperking heel wat obstakels moeten overwinnen om hun talent te ontdekken en dit te delen met anderen. Om dit te kunnen verwezenlijken is het belangrijk dat heel het gezin betrokken is en samen met de Goudhaantjes leert kijken door een talentenbril. Door die betrokkenheid ontstaat een positieve wisselwerking die niet alleen het kind maar gans het gezin sterker maakt.   

Fonkeldagen – Hoe gaan ze in zijn werk?  

Een momentgenieter, een woordkunstenaar of een stille helper… Het zijn stuk voor stuk talenten die de Goudhaantjes ontdekken bij zichzelf en hun familie tijdens zo’n Fonkeldag. Professionele kindercoaches gaan aan de hand van talenteninterviews op zoek naar de persoonlijke talenten van het Goudhaantjesgezin. Daarnaast worden die ook in actie gezet tijdens creatieve workshops en is er tijd om te genieten tijdens belevingsworkshops.   

Positieve mindset en veerkracht 

“Iedereen heeft bergen talent”, doet bezielster Hilde Guedens uit de doeken. “Wij helpen onze Goudhaantjes hun talenten ontdekken en gaan op zoek naar dat waar ze energie, vreugde en eigenwaarde uit halen. We willen onze Goudhaantjes en hun gezin helpen verder te kijken dan hun ziekte of beperking en leren ontdekken wat voor moois ze allemaal te bieden hebben.” De Fonkeldagen zorgen voor een positieve mindset en de nodige veerkracht die van pas komt op momenten waar het even wat minder  gemakkelijk gaat.   

Expert aan het woord 

“De manier waarop wij kijken naar talentenontwikkeling is verbonden met veel wetenschappelijke concepten uit de positieve psychologie. Dit wil zeggen dat als de tijd vliegt kinderen hier positieve emoties uit halen en zich daar goed bij voelen. Dat draagt bij tot hun weerbaarheid. Daar helpt vzw Goudhaantjes bij”. Luk Dewulf ,  oprichter van het kindertalentenfluisteraar netwerk.  

Waarom steunen? Vzw Goudhaantjes neemt alle kosten voor de Fonkeldagen voor haar rekening. Daarvoor zijn we afhankelijk van de giften van iedereen die onze Goudhaantjes een warm hart toedraagt. Ook via Goodgift kan je Goudhaantjes vzw steunen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *