Goed doel in de kijker: AAP vzw

Een beestige organisatie

AAP vzw staat voor Animal Assisted Projects, want alles wat we doen draait alles rond het mooie contact tussen mens en dier. Met drie prachtige projecten laten we mensen het positieve effect ervaren van meer contact met huisdieren. Ze zijn ontwapenend en zorgen voor een instant goed humeur. Bovendien leveren huisdieren talloze voordelen op voor je gezondheid, mind-set en sociale leven.

Aallez, huisdier zkt plusbaasje

Veel dieren zitten overdag alleen, en een heel aantal mensen ook. Door huisdieren te matchen met een dierenvriend in de buurt, creëren we een meerwaarde voor alle partijen: de baasjes kunnen met een gerust hart gaan werken, de nieuwe ‘plusbaasjes’ krijgen een nieuw wandelmaatje, en de dieren worden nóg meer vertroeteld. Ook voor mensen die tijdelijk niet voor hun dier kunnen zorgen om medische redenen zoeken we een perfecte oplossing, zodat zij zich alvast geen zorgen hoeven te maken over hun harige maatjes.

foto: © Leen Leblans

Aamaai, een hond op bezoek!

Onze AAI-teams zijn altijd graag geziene gasten bij woonzorgcentra en therapeutische centra. Opgeleide vrijwilligers komen samen met hun huisdier regelmatig langs bij hun vaste centrum om de bewoners te trakteren op een toffe activiteit of een heerlijke knuffelsessie. Het resultaat: stralende gezichten, gelukkige bewoners en baasjes, én blije huisdieren.

Bovendien heeft zo’n bezoekje een positief effect op de gezondheid van de bewoners. Wist je namelijk dat er allerlei gelukshormonen vrijkomen tijdens het contact met dieren? En dat zo’n knuffelmoment zorgt voor een dalende hartslag en bloeddruk? Een dier zet mensen in beweging, en kan een prachtig effect hebben op mensen met dementie. Fantastisch toch!

Aahzo, we delen onze expertise

Bij AAP vzw hebben we heel wat expertise opgebouwd rond dierenwelzijn en diergedrag, steeds gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. We delen onze knowhow dan ook graag. Met lezingen en workshops voor alle dierenvrienden, advies voor steden en gemeenten, een podcast-reeks vol waardevolle tips, online en live lessen, en gedragsconsulten voor wie professioneel advies op maat kan gebruiken. Bovendien geven we workshops op scholen om kinderen alles over honden te leren, mét een kwispelende assistent!

Wil jij AAP vzw een duwtje in de rug geven om nóg meer mensen en dieren gelukkig te maken? Steun ons dan via onze website of geef een Goodgift!

© Jo Pauwels

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *