Goodgift – een alternatief voor De Warmste Week

De Warmste Week kondigde aan dat ze dit jaar geen geld zullen inzamelen. Dit vinden vele goede doelen een spijtige zaak, want ze hebben de financiële steun nu meer dan ooit nodig. Goodgift – de cadeaubon voor élk goed doel – kan hierbij een alternatief zijn om toch geld te doneren aan verschillende organisaties.

Een nieuwe concept voor De Warmste Week

Je las het misschien al in de kranten, maar De Warmste Week zal er dit jaar anders uitzien en hun jaarlijks live event gaat niet meer door – dankjewel, Covid-19!

“Niet je geld dat telt, maar je persoonlijke inzet”, luidt hun slogan. Dit jaar willen ze geen geld inzamelen, maar mensen aanmoedigen om aan de slag te gaan als vrijwilliger. Zo willen ze de solidariteit, die er de afgelopen maanden heerste, verderzetten.

Een flinke streep door de rekening

Het is te begrijpen dat vele vzw’s niet erg positief reageren op dit nieuws. Elk jaar ontvangen zij een heel groot deel van hun donaties via De Warmste Week. Voor vzw Boven de wolken is dit zelfs 80%. Feestvarken en Villa Max denken er zelfs aan om nu iets gelijkaardigs te organiseren.

Fundraisers Alliance Belgium, een netwerkorganisatie voor fondsenwervers, reageert in De Morgen erg ontgoocheld op dit nieuwe concept: ”Een mooie gedachte, maar voor veel goede doelen een streep door de rekening”.

Wij bij Goodgift vinden het ook jammer dat De Warmste Week de focus verlegt. Sommige vzw’s werken niet met vrijwilligers. Bovendien kruipt er vaak veel tijd in om deze vrijwilligers op te leiden, of hebben de organisaties eerder nood aan specifieke profielen zoals dokters en verpleegsters.

Goodgift onder de kerstboom

Met ons platform willen we graag een oplossing aanreiken om de verschillende goede doelen financieel te blijven steunen. Ze hebben het dit jaar extra nodig! Via goodgift.be kan je een cadeaubon kopen voor meer dan 160 goede doelen.

Koop er eentje voor je moeder, je beste vriend(in) of eender wie je een warm hart toedraagt. Met een Goodgift schenk je een cadeaubon waarbij de ontvanger zelf kiest naar welk goed doel de donatie gaat. Gedaan met nutteloze cadeaus die in de schuif belanden! 

Goed doel? Registreer gratis je organisatie!
Meer informatie over Goodgift vind je hier.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *