Goed doel in de kijker: Oscare vzw

Oscare vzw is een nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens.

Wij trachten op een zo laagdrempelig mogelijke manier de meest kwaliteitsvolle nazorg te bieden, en dit buiten een ziekenhuiscontext. Daarnaast willen we bijdragen aan de verbetering van de levenskwaliteit van volwassenen en kinderen met brandwonden en littekens.

Bij ons staat de patiënt centraal.

Elk slachtoffer van brandwonden, zonder onderscheid, heeft recht op kwaliteitsvolle nazorg in een empathische omgeving. Om de best mogelijke nazorg te garanderen voeren we een doorgedreven wetenschapsbeleid waarbij de ontwikkeling van nieuwe technieken voorop staat. Hiervoor kunnen we rekenen op partners uit diverse sectoren.

Brandveilig leven kan je leren!

Daarnaast hebben we bij Oscare een tweede, minstens even belangrijke, taak. Via een meerjarig preventiebeleid sensibiliseren we de samenleving naar een brandveilig(er) leven. Tijdens preventielessen op scholen en bedrijven, en via diverse campagnes proberen we mensen te betrekken in een herkenbaar verhaal om zo hun engagement en betrokkenheid te stimuleren. Aan de hand van educatief materiaal – op maat van de doelgroep – kaarten wij de risico’s op brand en brandwonden aan.

Je vindt hierover heel wat info terug op www.leefbrandveilig.be.

Oscare wordt niet structureel gesubsidieerd.

Onze werking wordt volledig gefinancierd door giften, legaten, verkoop van preventiemateriaal en benefietacties. Momenteel worden er rond de warmste week tal van acties georganiseerd tvv. Oscare. En van 18 tem. 24 december zijn we met een speciale kersteditie van onze Fire Escape Room aanwezig op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk. Hiervoor kunnen we rekenen op de hulp en het warme engagement van een toffe ploeg enthousiaste vrijwilligers.

Elke cent wordt goed besteed.

Al onze brandwondenpatiënten hebben recht op psychologische bijstand. Zo voorzien we voor jongeren tot 18 jaar een vertical follow-up en organiseren we 4x per jaar een praat(v)uurtje onder ‘ervaringsdeskundigen’, (oud)patiënten en professionele medewerkers. Dit lotgenotencontact is een belangrijk onderdeel in de psychosociale begeleiding.

Oscare neemt alle kosten voor de psychologische bijstand – die niet door de mutualiteit worden vergoed – voor haar rekening.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *